Det var søstrene Benedicte og Victoria Myrset på 18 og 12 år fra Oslo som omkom etter de ble truffet av et lynnedslag på Melshornet i Hareid søndag ettermiddag.

Navnene er frigitt i samråd med de pårørende, skriver Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding mandag formiddag.

Ifølge ordfører Bernt Brandal i Hareid kommune hadde søstrene tilknytning til Hareid-området, og var på ferie der.

Til Dagbladet sier han at samfunnet på Hareid er preget av den dypt tragiske hendelsen søndag.

Innlagt på Haukeland

Det var i 17-tiden at lynet slo ned på et turfølge på tre kvinner ved toppen av fjellet Melshornet i Hareid like utenfor Ålesund.

De to søstrene på 12 og 18 år var døde da redningsmannskapene fant dem. Det var tre søstre i turfølget som ble truffet av lynnedslaget.

Den tredje ble også hardt skadd, og hun var mandag innlagt på Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Oslo-ordfører: Stor tragedie

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) sier til VG at dette er en stor tragedie som rammer en familie hardt.

– Det er noe jeg tror vi alle føler oss berørt av, sier hun og legger til at Oslo kommune vil stå klare for å hjelpe familien.

Benedicte Myrset gikk på Ullern videregående skole i Oslo. Rektor Torill Røeggen sier til Avisa Oslo at skolen nå forsøker å få åpnet for elever som vil snakke med noen, og at det vil avholdes en minnestund etter ferien.

Fjellet Melshorn er 668 meter over havet, og det er et populært turmål. Det var skiftende vær i Møre og Romsdal søndag, og flere redningsaksjoner ble satt i gang i forbindelse med lyn og torden.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!