Lisa Keogh studeres jus, og frykter usvisning etter å ha uttrykt feil meninger om virkeligheten i et videoseminar om jusen rundt menns rett til å delta i kvinneidrett. Foto: Abertay University, Dundee, Skottland

Lisa Keogh (29) studerer jus. Nå etterforskes hun av skolen, anklaget for å komme med «krenkende» og «diskriminerende» kommentarer. Hun sa blant annet at kvinner har medfødte, kvinnelige kjønnsorganer, og at kvinner ikke er like fysisk sterke som menn.

Tobarnsmoren Keogh ble deretter rapportert til skolens ledelse av to medstudenter. Keogh er jusstudent på Abertay University i Dundee, Skottland.

Dette skjedde under et videoseminar om kjønnsidentitet, feminisme og loven, hvor man blant annet diskuterte om menn hadde rett til å delta i kvinneklassen i kampsport.

– Jag trodde det var ett skämt. Jag trodde inte att den fanns en chans att universitetet skulle förfölja mig gör att jag utövar min lagliga yttrandefrihet, säger Keogh till The Times.

– Min avsikt var inte att vara kränkande, men jag deltog i en debatt och gav uttryck för mina uppriktiga åsikter. Jag var inte elak, transfobisk eller kränkande. Jag framförde ett grundläggande biologiskt faktum.

Foreleseren skal ha skrudd av Keogh’s mikrofon under episoden, hun anså vel uttalelsene som så drøye at hun ville skjerme de sårbare og lettkrenkede studentene, som angrep Keogh verbalt. Men skaden var allerede skjedd.

I en uttalelse til MailOnline sier en talsperson for universitetet at ytringsfriheten står sterkt på Albertay, men universitetet vil ikke kommentere en disiplinærsak som er under etterforskning.

Universitetets egen definisjon for uakseptabel oppførsel (misconduct) inkluderer bruk av «krenkende språk» og å «diskriminere kjønnsendrende tiltak». I verste fall kan studenter som blir funnet «skyldig» bli utvist.

Keogh er avgangselev, og frykter nå at denne saken kan få konsekvenser for hennes store drøm, som er å bli en jurist som jobber med menneskerettigheter.

Det er skammelig, men dessverre ikke uvanlig, at studenter etterforskes og plages av medstudenter og universitetsledelsen for uttalelser som er 100 prosent i tråd med biologiske realiteter, eller for å ha meninger som avviker fra det gjeldende woke-tyranniet.

Det dreier seg om sannheter og meninger som deles av de aller fleste mennesker på jorden, men som krenker en bitteliten, men svært høylytt minoritet, som holder mange vestlige institusjoner som gisler, støttet av akademia, bablende politikere og store deler av den statsstøttede pressen.

Heldigvis får Keogh støtte fra Joanna Cherry, som representerer Scottish National Party (SNP) i det britiske parlamentet.

Nyheter Idag
The Times

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.