Siden 2019 har bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass møtt over 5.000 elever på videregående skoler. Nå foreslår SV å forby virksomheten.

Et av forslagene i SVs nye arbeidsprogram som skal vedtas søndag er å forby oljenæringen å drive med lobbyvirksomhet i norsk skole. Et samlet landsstyre støtter forslaget. skriver Vårt Land.

– Elever må lære om klimakrisen uten at aktører fra oljeindustrien med en åpenbar egeninteresse får sette premissene, sier Synnøve Kronen Snyen, forslagsstiller og leder i Sosialistisk Ungdom (SU).

Norsk olje og gass er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for oljeselskap og leverandørbedrifter, og ligger under NHO, Næringslivets Hovedorganisasjon.

Kommunikasjonsleder i Norsk olje og gass, Maria Barstad Sanner, sier det er synd om forslaget blir vedtatt. Hun sier at Norsk olje og gass flere ganger er invitert til skolene sammen med organisasjonene Natur og Ungdom og Fremtiden i våre hender.

– Opplæringsloven åpner opp for at ungdomspolitikere, interesseorganisasjoner og næringslivet kan besøke skoler og være en del av undervisningsopplegget. Det må til syvende og sist være lærerne som bestemmer om de ønsker å ha besøk eller ikke, sier hun.

 

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.