Militære utmerkelser, Krigskorset med sverd øverst. Foto: Peder Torp Mathisen, FMS

I statsråd fredag ble major Knut Andreas Flydal tildelt Krigskorset med sverd for sin ledelse i kamp under en hendelse i Syria i 2017.

Forsvarsdepartementet skriver i en pressemelding at Flydal blir tildelt Norges høyeste utmerkelse for å på «særlig fremragende måte å ha utmerket seg ved ledelse i kamp under hendelse i Syria 2017, i den internasjonale koalisjonen mot ISIL».

– Flydals tapperhet og ledelse var avgjørende for den gode måten han og avdelingen løste oppdraget og hendelsen på, skriver departementet.

Utmerkelsen Krigskorset med sverd kan tildeles norske og utenlandske militære og sivile, som under krig eller væpnet konflikt på en særlig fremragende måte har utmerket seg med personlig tapperhet eller ved ledelse av avdeling eller fartøy under kamp.

Regjeringen har i tillegg til Krigskorset med sverd tildelt krigsdekorasjoner til sju andre personer i statsråd fredag.

På grunn av restriksjoner i forbindelse med koronapandemien blir overrekkelsen av medaljene ikke på frigjøringsdagen 8. mai, men under en seremoni når smittesituasjonen tillater det.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.