Armend Mehaj (til venstre) er bosatt med sin familie på Mortensrud i Oslo.

Kosovos nye regjering ble godkjent mandag. Den nye forsvarsministeren er Armend Mehaj, som er norsk statsborger.

Mehaj blir offisielt utnevnt i en seremoni tirsdag ettermiddag, opplyser talsperson Ibrahim Shala i Kosovos forsvarsdepartement til NTB.

Mehaj er opprinnelig fra Kosovo, men han har bodd og jobbet i Oslo, melder flere kosoviske medier, blant dem Gazeta Express.

Han har både norsk og kosovisk statsborgerskap, opplyser pressetalsperson Siri R. Svendsen i Utenriksdepartementet til NTB.

Fra 1999 og i årene etter var Mehaj i Forsvaret, og han skal ha deltatt i fredsbevarende operasjoner blant annet i hjemlandet Kosovo, Irak, Afghanistan og Tsjad.

Regjeringen til den venstreorienterte statsministeren Albin Kurti, som leder partiet Vetevendosje (Selvbestemmelse), ble godkjent av landets nasjonalforsamling mandag, meldte DPA.

Da Kurti presenterte regjeringen sin, lovet han å sørge for å få 60 prosent av befolkningen vaksinert.

Kosovo, som er ett av de fattigste landene i Europa, sliter fortsatt med å sikre seg vaksiner til landets 1,8 millioner innbyggere.

Blant Kurtis 14 ministre er det også fire kvinner. De skal blant annet styre justisdepartementet og finansdepartementet, mens en etnisk serber, Goran Rakic, er blitt kommunalminister. 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.