Geir Lippestad, partiet Sentrum. Foto: Berit Roald / NTB.

Partilovnemnda har avvist klagen fra Senterpartiet om at partiet Sentrum har et navn og en ideologi som kan føre til at partiene forveksles.

NTB melder om saken, og forteller at flertallet i Partilovnemnda mener klagen klart ikke kan føre fram. Dette ifølge Aftenposten.

Et mindretall bestående av Senterparti-politikeren Anne Tingelstad Wøien mener Sentrum må pålegges å endre navn.

Hun mener Sentrum forsøker å etterligne Sp ideologisk, at det nye partiet vil kopiere partiets suksess gjennom å ha fokus på Sp-talepunkter som «menneskeverd» og at «livene leves lokalt». Videre at Sentrums linje om å «motarbeide en toblokkstenking» samsvarer med Senterpartiets politikk over mange år.

Sentrum ble godkjent som politisk parti 5. januar i år, og kan stille liste i alle landets valgkretser til høsten. Sp klaget på navnevalget til Partiregisteret, som avviste klagen, og anket deretter til Partilovnemnda.

– Sp har gått på nederlag i to instanser. Jeg håper Sp nå bruker kreftene på dialog om politikk og samarbeid med partiet Sentrum i stedet for konflikt, sier Sentrum-leder Geir Lippestad.

Kjøp Asle Tojes bok her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.