Jürgen Kasek er advokat og lokalpolitiker for De Grønne. Foto: BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN Sachsen/ Wikipedia

Jürgen Kasek er kjent for sine gode kontakter til den venstre-ekstreme gruppen Antifa. Kasek siter i byrådet i Leipzig for Die Grünen (De Grønne) og legger ikke skjul på det. Han har kjempet mot høyreekstremisme siden 1990-tallet.

Nylig viste Kasek nok et eksempel på sin holdning til venstreekstrem vold, da han på Twitter omtalte det brutale angrepet på den føderale styrelederen i NPD-ungdomsorganisasjonen Junge Nationalisten (JN), Paul Rzehaczek.

Kasek ser altså ikke noe særlig alvorlig på hendelsen, siden ingenting ble ødelagt og ingen havnet på sykehus.

Det voldelige angrepet på Rzehaczeks private leilighet ble utført av flere maskerte personer som hadde forkledd seg som politibetjenter. Han ble blant annet slått med en hammer i hodet og på anklene, og sprayet med pepperspray. Og Kasek tar feil: Rzehaczek fikk behandling for skadene på sykehuset.

 

Rzehaczek forteller til Junge Freiheit at han, i motsetning til legenes råd, hadde blitt løslatt på fredag ​​etter eget ønske. Sårene på hodet ble behandlet på sykehuset. I tillegg ble det tatt røntgen av bena og anklene røntgen.

– Heldigvis er ingenting ødelagt. Jeg kan ikke si om noen leddbånd er skadet ennå. Legene kan bare vurdere dette når hevelsen har avtatt.

Dagen etter hendelsen skrev Kasek på Twitter at «Kjøreprøven er utsatt». Dette reageres det på, siden Rzehaczek utdanner seg til kjørelærer. Kasek har senere slettet denne tweeten.

Junge Freiheit

Stadig flere venstreliberale anser at politisk vold er legitimtKjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.