Globen i Stocholm, i rødt, hvitt og blått etter terrorangrepet i Paris november 2015. Men Sverige har hentet terroren hjem, slik en 14 år gammel gutt fikk oppleve. Straffene er minimale for grov vold og fornedring. Foto: Christine Olsson/TT / NTB

En gjeng innvandrere lurte med seg en 14 år gammel homofil gutt til et garasjeanlegg i Stockholm. Der fornedret de gutten på grunn av hans legning, og mishandlet gutten slik at han mistet bevisstheten.

Nå er tre personer dømt for hendelsen, men straffene er særdeles milde.

Gutten hadde hatt kontakt via Snapchat med en afrikansk gutt på samme alder, skriver Fria Tider. De møttes om ettermiddagen 28. oktober 2020. De gikk en tur mot Globen Shopping.  Etter hvert dukket tre eldre innvandrere dukket opp. Selv om 14-åringen fryktet hva som kunne skje, lot han seg dirigere ned i et garasjeanlegg under Globen.

Han ble deretter fornedret og trakassert, og da den unge gutten forsøkte å rømme kom gjengen etter ham, og volden startet. Han ble slått og sparket til han på et tidspunkt besvimte.

Heldigvis klarte 14-åringen å komme seg unna til slutt.

På politiets hjemmeside kommenterer Anders Nilsson, som er sjef for Stockholm-politiets ungdomsgruppe:

– Förstahandsåtgärder som utfördes på plats i form av poliser som tidigt ställde rätt frågor var en avgörande framgångsfaktor, där identifiering av brottstypen gjordes i ett tidigt skede säger Anders Nilsson, chef för ungdomsgruppen vid polisen i Globen.

De fire gjerningsmennene ble identifisert ved hjelp av overvåkningskameraer og sikkerhetsvakter i sentrum.

Den yngste afrikaneren som fungerte som «lokkedue» slapp unna straff på grunn av sin lave alder. De tre andre, som er 18 år og yngre, ble altså dømt for mishandling og hatkriminalitet, motivert av seksuell legning.

De tre unga männen som är 18 år och yngre döms nu för misshandel med hatbrottsmotiv till ungdomstjänst, villkorlig dom respektive dagsböter kopplat till deras uppfattning om målsägandes sexuella läggning. De döms dessutom att betala ett skadestånd till målsägande på totalt 23 450 kronor, varav 15 000 kronor för kränkning.

Selv om 18-åringen er statsborger i Sudan, så stilte påtalemyndighetene ingen krav om at han skulle bli utvist fra Sverige, ifølge Fria Tider.

Kjøp Halvor Foslis bok her!