For én gangs skyld er det Ap-leder Jonas Gahr Støres tur til å gni seg i hendene. På en fersk meningsmåling gjør Ap et kraftig byks fram. Foto: Vidar Ruud / NTB

Arbeiderpartiet øker sin oppslutning med hele 5,5 prosentpoeng i en fersk meningsmåling. – Et resultat av hardt arbeid, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.

På målingen som Opinion har gjort for FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), styrker Ap seg kraftig fra bunnoteringen på 19 prosent i januar.

Støre gleder seg ikke uventet over målingen, der Ap får 24,6 prosent og igjen er jevnstort med Høyre.

– En hyggelig måling som peker i rett retning, sier han til NTB.

– Jeg har tro på at hardt arbeid gir resultater. Og vi har arbeidet hardt, sier han.

Høyre får på sin side en oppslutning på 25,1 prosent, etter en tilbakegang fra forrige måling på 1,8 prosentpoeng.

Ned fra gjerdet
Ifølge Støre viser målingen at både oppslutningen om og lojaliteten til Ap har økt, og at velgerne er på vei ned fra gjerdet.

– Dette er en enkeltmåling, men de siste målingene har pekt i denne retningen. Flere av dem som har vært usikre, sier nå at de vil stemme Ap. Det er blant annet et resultat av at Ap har stått på for en mer rettferdig krisepolitikk, sier Ap-lederen.

I tillegg har støyen som i lang tid har preget partiet, nå lagt seg. Det er nå full samling i Ap om retningen videre, ifølge Støre.

– Vi har lagt bak oss saker som velgerne ikke er opptatt av, sier Støre diplomatisk.

– Vi har nå et samlet parti med fokus på politikk og vanlige folks problemer, helse, skole og omsorg, og en rettferdig klimapolitikk som kutter utslipp og skaper jobber. Når vi når ut med dette budskapet til velgerne, slutter de opp om oss, konkluderer han.

Samtidig advarer han mot å hvile på laurbærene fram mot valget til høsten.

– Vi kan ikke ta noe for gitt, men må stå på hele veien inn, sier Ap-lederen.

Sp ned
Senterpartiet taper på sin side oppslutning og faller 1 prosentpoeng til 19,1 prosent.

Også Fremskrittspartiet faller med 1,7 prosentpoeng til 8,1 prosent, og Rødt med 1,5 prosentpoeng til 2,9 prosent.

Bevegelsene for de andre partiene er små og godt innenfor feilmarginen: SV får 7,6 prosent (-0,6), Venstre 3,2 (+0,6), Kristelig Folkeparti 3,2 (-0,2) og Miljøpartiet de grønne 4 (+0,5). Samlegruppen Andre for småpartier ender på 2,5 prosents oppslutning, opp 0,1 prosentpoeng fra forrige måling.

Partibarometeret for februar er basert på 964 telefonintervjuer. Intervjuene er gjennomført 1.–8. februar. Feilmarginen er på mellom 1 og 3 prosentpoeng.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.