Foto: Øyvind Holmstad, Wikimedia Commons.

Tavlen ved høyalteret i Storkyrkan i Stockholm ble utført i sølv og ibenholt av Eustachius Erdmüller i Hamburg, og ble oppstilt i 1652. Sidefløyene antas å ha blitt tilføyet senere. Donorene var riksrådet Johan Adler Salvius (1590-1652) og hans fru, Margareta Pedersdotter Skuthe (1560–1657). Begge ble gravlagt i Storkyrkan.

Relieffet på den nederste delen, kalt predella på italiensk, gjengir Nattverden, over den Korsfestelsen flankert av Moses og Johannes Døperen, deretter følger Gravleggelsen og Kristus i Dødsriket, flankert av de fire evangelister, og aller øverst den oppstandne  Kristus med seiersfanen.

Les også

-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂