Fra 2022 skal alle nybilkjøp i det offentlige være nullutslippskjøretøy, ifølge regjeringens nye klimaplan. Her fra Drammen havn, som er Norges største bilhavn. I 2018 tok havna i mot rundt 110 000 biler. Det er 70 prosent av alle biler som kommer til landet. På slutten av året var i underkant 40 prosent av dem elbiler. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

I klimaplanen som legges fram fredag, vil regjeringen pålegge kommuner, fylker og andre offentlige instanser å kjøpe utslippsfrie biler, varebiler og bybusser.

Det skriver NRK.

Klimameldingen som blir lagt fram klokken 12 fredag, inneholder en rekke tiltak som skal bidra til å få ned Norges klimautslipp framover.

Et av tiltakene er at alle biler og lette varebiler som kjøpes av staten, kommunene, fylkene eller andre offentlige instanser, skal være utslippsfrie fra 2022. Det kan gis unntak for noen innkjøp som for eksempel beredskapskjøretøy.

– I klimameldingen kommer transportsektoren til å spille en nøkkelrolle for å kutte utslipp fremover. Vi kommer nå virkelig til å ta i bruk den offentlige innkjøpsmakten for å sørge for en ny og klimavennlig teknologi, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) til NRK.

 

 

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.