President Barack Obama taler med myk stemme, men i dagens USA fremstår han som den reneste Voldemort. Foto: Susan Walsh / AP Photo / NTB

Han var Amerikas store håp da han ble valgt i 2008. Fredsprisen fikk han omtrent før han fikk begynt. Nå er Obama på lag med Big Tech og argumenter med myk stemme om behovet for å stramme inn ytringsfriheten. Selvsagt henger dette sammen med frykten for at flere ubehagelige sannheter skal nå folket.

I kveldens Dagsorden følger Hans Rustad og Geir Furuseth opp tråden fra mandag med å se nærmere på avsløringene i forbindelse med valget i USA. Altså det de norske gammelmediene febrilsk forsøker å unngå.

Foruten Obamas intervju med CBS, viser de også utdrag av et intervju Sean Hannity i Fox News gjorde med vise-guvernøren i Texas, Dan Patrick.  Etter å ha undersøkt stemmemaskinene fra Dominion, valgte Texas å vrake Dominions løsninger.

– Hadde et fly brukt programvare fra Dominion, ville jeg aldri ha turt å fly med det flyet, sier Patrick i intervjuet.

 

Få opplyste venner. Gi dem julegaver fra Document Forlag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.