Joe Biden: Foto: AP Photo/Carolyn Kaster

Forvaltningsorganet GSA, som godkjenner overgangsprosessen etter et presidentvalg, har ikke tatt kontakt med Joe Bidens team. Dermed er det ikke gitt grønt lys for at Biden har vunnet valget.

NTB -DPA melder at GSA, som er kort for General Services Administration, er ansvarlige for føderale regjeringsbygg, og nekter ifølge Washington Post å sende brevet som gir Biden-teamet nødvendig tilgang.

Biden har erklært seg selv som vinner av valget, ved hjelp av pressen. Noen formell godkjenning av valgresultatet foreligger så langt ikke. Det er ikke pressen som bestemmer hvem som formelt er president i landet.

Å sende brevet vil være ensbetydende med å godkjenne Biden som vinner av valget. President Donald Trump har ikke godkjent valgresultatet. Han har stilt spørsmål ved måten valget har foregått på, spesielt i vippestatene. Han vil ta saken videre til føderale rettsinstanser.

GSA, som ledes av Emily Murphy, har autoritet til å gi valgvinneren tilgang til føderale bygg, eposter, tjenestepersoner og datasystemer. Men så langt har ikke dette organet sagt seg enig i at Biden har vunnet.

I tillegg kan GSA gi penger for å finansiere overgangsprosessen og gjøre tilgjengelig lokaler der overgangsadministrasjonen kan arbeide.
Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.