I Danmark fikk nylig en familie knust rutene på bilen fordi familiemoren hadde vært tøff nok til å stå opp mot de utenlandske guttene som herjet i gaten. Barna i gaten har ofte kommet skremte hjem og er blant annet blitt tilbudt penger for å utføre seksuelle ytelser på innvandrerguttene, skriver hun. Hun legger til at dette handler om barn ned i seksårsalderen.

Calina Clausen skriver at hun bor i Norborg, en by like ved grensen til Tyskland. Hun la denne meldingen ut på Facebook:

Prisen er høy. For mange blir den for høy. Dette er et lokalt terrorangrep. Det er slike hendelser som fører til «white flight».

I kommentarfeltet spør flere om saken er meldt til politiet. Og andre vil at den skal faktasjekkes. Noen tror at Calina Clausen har tatt bilder av en bil med knuste ruter og bare funnet på historien. Fornektelsen kjenner ingen grenser og igjen er det offeret som blir mistenkeliggjort. Fordi hun er dansk og de små wannabe-terroristene er innvandrere.

En pianist ved en musikkhøyskole vil ikke være bekjent av ny dansk virkelighet:

 

 

Calina Clausen svarer en annen av de som sier at hun må melde saken til politiet:

Selvfølgelig er det meldt til politiet. Og jeg fokusere ikke på hudfarve. Jeg skriver udlændinge, fordi så ved folk i nabolaget hvem jeg snakker om. Jeg kunne også have skrevet deres navne, men det er vidst ikke helt lovligt at offentliggøre. Jeg havde ikke regnet med at mit opslag ville blive delt af en masse mennesker som ikke ved hvem jeg er. Og kan da derfor fuldt ud forstå at folk ikke forstår hvorfor jeg skriver som jeg gør.

Det er mange hverdagshistorier på sosiale medier som burde nå ut til langt flere. Denne saken nådde i det minste lokalavisen, som også kunne bekrefte at politiet er i ferd med å etterforske saken.

“Vi er i gang med at efterforske sagen”, sagde politikommissær Jan Rasmussen tidligere på dagen til SønderborgNYT.Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.