I natt brant det i fem biler i Ole Brumms vei på Haugenstua. Det var nyheten jeg våknet opp til i dag morges når radioen slo seg på. Dette var på NRK, og TV2 Nyhetskanalen har også tatt opp saken. Noen ungdommer skal ha bli sett løpende fra stedet. Jeg bor en snau kilometer unna, så jeg la turen til jobb innom for å se.

På den ene parkeringsplassen sto det to ødelagte biler, de tre andre så ut til å være tauet vekk. Rutene var knust og interiøret i bilene var ødelagt av brann, men lakk og annet utvendig var ikke synlig skadet. Uansett så minner dette om tilstander i andre europeiske byer med høy andel innvandrere. Jeg kom i prat med en tamil og en nordmann som skulle på jobb. Den tamilske mannen var tydelig oppgitt og berørt av situasjonen. Nordmannen var klar for å flytte ut av området. Som så mange andre vil han ikke at barna skal vokse opp i det som mer og mer ligner en ghetto. Den tamilske mannen var heller ikke fri for tanker om å forlate området.

Med gjengoppgjør, ruteknusinger og bilbranner har den siste måneden i området Vestli, Haugenstua og Furuset ikke vært spesielt oppløftende for de som romantiserer den multikulturelle delen av Oslo.