Aleksej Navalnyj. Foto: REUTERS / Shamil Zhumatov / NTB scanpix

I en fellesuttalelse fordømmer de nordiske utenriksministerne på det sterkeste forgiftningen av den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj.

Fellesuttalelsen kommer etter at ministerne torsdag var samlet for å diskutere sikkerhets- og utenrikspolitikk i Danmark, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding.

«Ministerne fordømmer på det sterkeste måten mulig forgiftningen av den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj og ber Russland gjennomføre en upartisk og gjennomsiktig etterforskning», står det.

Navalnyj ble syk på en flyging i Russland 20. august. Etter internasjonalt press ble han fløyet til Berlin, der det ble påvist at han var forgiftet med nervegiften novitsjok.

I fellesuttalelsen ber utenriksministerne om at etterforskningen i Russland må involvere eksperter fra Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) ettersom bruk av kjemiske våpen er et folkerettsbrudd.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.