Lars Joakim Skarvøy (t.h.) intervjuer Per-Willy Amundsen (FrP) da han ble justis- og beredskapsminister i desember 2016.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

VG-journalisten som var sentral i den pinlige VG-skandalen rundt publiseringen av Trond Giskes danse-video, Lars Joakim Skarvøy, har fått ny jobb som politisk reporter i TV 2.

Det er samme mediet som for halvannet år siden avslørte det slette journalistiske håndverket i Sofie-saken.

Sofie Bakkemyr fortalte den gang om en svært negativ erfaring med å være VG-kilde.

Jeg skjønner at folk har mistet tillit til meg. Og at jeg må bygge den opp igjen. Det er helt åpenbart. Det tar jeg på stort alvor. Men jeg føler ikke at det er noe argument mot å bli journalist igjen, mer en motivasjon til å levere skikkelig bra. Det har jeg lovet meg selv og TV 2 at jeg skal gjøre, sier Lars Joakim Skarvøy til Journalisten.

Skarvøy sier det føles som en ære å gå til TV 2.

Han blir spurt om han hadde tenkt at han var ferdig som journalist:

Jeg var jo på en måte det, jeg sluttet jo. Jeg valgte å ikke fortsette i VG. Det tok tid for at tanken om å bli journalist modnet for meg. Det var aldri sånn «det skal jeg», heller tvert imot. Jeg var forberedt på gjøre andre ting, men savnet har vokst i meg, og jeg har kjent på at jeg har lyst til å bidra, sier Skarvøy.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.