Problemene er ikke over for sjefredaktør Gard Steiro. 

Problemene rundt Giske-videoen vil ingen ende ta for VG: Nå sier Sofie at hun vil klage VG inn for Pressens Faglige Utvalg.

Sofie bekrefter sent mandag kveld overfor TV 2 at hun har bestemt seg for å klage VG inn for Pressens Faglige Utvalg.

Hun er i gang med å skrive klagen, men den er foreløpig ikke formelt innsendt, sier 27-åringen til TV 2.

Pressens Faglige Utvalg, PFU, behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. PFU er en selvdømmeordning opprettet av Norsk Presseforbund, som skal overvåke og fremme den etiske og faglige standard i norsk presse. Vær Varsom-plakaten legges til grunn for PFUs vurderinger og uttalelser.

Nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, kommenterer saken slik overfor TV 2:

– Som vi tidligere har sagt, syns vi det er bra hvis denne saken blir behandlet i PFU. Vi har vært åpne om de feilene vi har gjort og beklaget dem overfor alle involverte.

Men avisen har ikke vært konsekvent. Sjefredaktør Gard Steiro fortalte ikke politisk redaktør Hanne Skartveit alt han visste før hun gikk i NRK-studio, noe hun synes var «kjipt». Under pressekonferansen sist uke sa Håndlykken at Joakim Skarvøy ikke hadde fabrikert uttalelsen om at «det ble litt mye». Men litt senere het det at Sofie hadde rett likevel. Om det var hennes «følelser» som ga henne rett, eller om det var Skarvøy som hadde laget sin egen vri på konteksten, er ikke klart.

VG var på glid.

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her