Sofie (27), som danset med Trond Giske på Bar Vulkan i februar, melder VG til Pressens faglige utvalg PFU. Klagen er sendt i dag, melder Dagbladet.

– Jeg føler meg presset, uthengt og dårlig behandlet av VG. Mediet har skrevet et sitat jeg ikke kan stå inne for, som jeg flere ganger har prøvd å endre/fjerne, skriver Sofie i klagen.

– Det er i dag igangsatt full klagebehandling. Klagen er dermed oversendt VG, skriver PFU.

Sofie mener seg feilsitert av VG, som på sin side har gått opp saken og tatt selvkritikk, samt beklaget behandlingen av henne. Internt har journalistene bak den første artikkelen enten blitt pålagt permisjon eller blitt omplassert.

Sofie skriver i klagen at hun er brukt av VG og Fagforbundet «til fordel for et politisk spill jeg aldri ville ta del i».

Pressens Faglige Utvalg behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. PFU er en selvdømmeordning opprettet av Norsk Presseforbund, som skal overvåke og fremme den etiske og faglige standard i norsk presse. Vær varsom-plakaten legges til grunn for PFUs vurderinger og uttalelser.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂