Kirkegårdsarbeidere og folk fra begravelsesbyrå følger en død covid-pasient til graven i Bergamo, 16. mars 2020. Foto: Flavio Lo Scalzo/Reuters/Scanpix

Slektninger av folk som døde i forbindelse med koronasmitte i Bergamo i Italia, har levert inn 50 anmeldelser til påtalemyndigheten.

– Vi er alle fra Bergamo-området, og vi har like historier. Det er historier om familietragedier, og vi søker alle klare og seriøse svar fra påtalemyndigheten, sier Cristina Longhini til nyhetsbyrået DPA.

Gruppen som står bak anmeldelsene, har sitt utspring i en Facebook-gruppe.

Longhini og de andre slektningene har ikke anmeldt noen utvalgte individer eller institusjoner, men er overbeviste om at mennesker døde som følge av statlig inkompetanse og uaktsomhet.

Bergamo i Nord-Italia var en av byene som var hardest rammet da koronapandemien herjet Italia som verst.

Italia har bekreftet 235.278 smittetilfeller siden pandemien brøt ut, og landet har registrert 33.964 dødsfall i forbindelse med covid-19.

Landet har i større grad fått kontroll med pandemien og registrerer betydelig færre daglige dødsfall enn tidligere i år.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.