Tidligere visepresident Joe Biden ligger an til å bli Demokratenes presidentkandidat og Donald Trumps utfordrer. En uttalelse om svarte velgere fredag fikk flere til å reagere. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix

Joe Biden, som ligger an til å bli Demokratenes presidentkandidat i årets valg, beklager etter en uttalelse som ble tolket som nedlatende overfor svarte.

Uttalelsen falt i et lengre radiointervju i programmet Breakfast Club, som har mange svarte lyttere i USA. Verten Charlamagne Tha God presset Biden etter nyheten om at han vurderte Amy Klobuchar, som er hvit, som visepresidentkandidat.

– Svarte velgere reddet ditt politiske liv i nominasjonsvalgene og venter ting av deg, sa han. Biden svarte at flere svarte kvinner var blant dem som var under vurdering.

– Hvis du har problemer med å finne ut om du støtter meg eller Trump, er du ikke svart, føyde Biden til, en kommentar som fikk mange til å reagere.

– Jeg skulle ikke vært så sleivete, sa Biden senere fredag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.