Joe Biden krever at Donald Trump offentliggjør en utskrift av samtalen han hadde med den nye presidenten av Ukraina 25. juli, og beskylder Trump for maktmisbruk. Men NTB nevner ikke at saken gjelder korrupsjon som Bidens sønn Hunter var anklaget for, og som Biden som daværende visepresident fikk stoppet.

NTB nevner heller ikke at mange ingen byråkratiet gjør alt de kan for å undergrave Trump og at flere ledende FBI og CIA-folk har deltatt i en sammensvergelse hvor etatene ble misbrukt for å stanse kandidat og senere president Trump.

Justisminister William Barr vil snart offentliggjøre rapporten om hvordan denne overvåkingen av Trump-kampanjen ble startet. Demokratene har all mulig interesse av å forsøke å stjele oppmerksomheten vekk fra det som kommer ved å gi inntrykk av at det er Trump som er korrupt. Men Ukraina er en dårlig erstatning, her har Biden og Obama mange svin på skogen.

For the record.

President Donald Trump skal ha bedt Ukraina etterforske Joe Biden for korrupsjon og ha kommet med upassende «løfter» i en telefonsamtale med landets president.

En ansatt i amerikansk etterretning slo alarm etter en telefonsamtale Trump hadde med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj 25. juli.

Under samtalen skal Trump ha oppfordret Ukraina til å etterforske tidligere visepresident Joe Biden og hans sønn Hunter Biden for korrupsjon. Biden leder kappløpet om å bli demokratenes presidentkandidat.

Trump skal også ha kommet med et upassende «løfte» under samtalen.

Bekrefter

Trumps personlige advokat Rudy Giuliani bekreftet fredag overfor CNN at også han har oppfordret Ukraina til å etterforske Joe Biden.

– Selvsagt har jeg det, sa Guiliani.

Generalinspektøren for amerikansk etterretning, Michael Atkinson, bekrefter å ha mottatt et varsel fra en ansatt i etterretningen, og han betegner saken som alvorlig og prekær.

Ifølge Atkinson dreier det seg om «en rekke hendelser», men Det hvite hus har pålagt ham munnkurv i saken.

Krever utskrift

Joe Biden, som leder kappløpet om å bli demokratenes presidentkandidat neste år, krever nå at Det hvite hus legger fram en utskrift av telefonsamtalen mellom Trump og Zelenskyj.

– Dersom disse rapportene er sanne, fins det virkelig ingen grenser for hvor langt president Trump er villig til å gå når det gjelder å misbruke egen makt og ydmyke dette landet, tvitrerBiden.

– Trump bør i det minste legge fram en utskrift av telefonsamtalen, slik at det amerikanske folk på eget grunnlag kan gjøre seg opp en mening, legger han til.

«Falske nyheter»

Trump selv har avvist hele saken som «falske nyheter».

– Er noen dumme nok til å tro at jeg ville sagt noe upassende til en utenlandsk leder mens jeg er i det som muligens er en «sterkt befolket» samtale, spør han på Twitter.

Han viser til at enhver samtale han har med en utenlandsk leder, blir lyttet til av flere etater både i USA og det andre landet. (NTB)

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!