Tavle

Alle skjermdumper: NRK.

For de av oss som bare unntaksvis har sett på NRK de siste tjue årene, er det å tilbringe en smule mer tid enn normalt i statskanalens selskap litt som å være på besøk på et galehus. Tilgangen på koko-materiale er så rik at det er overveldende.

13. mai er journalist og forfatter John Færseth intervjuet av NRK Nyheter om hva som kunne ha radikalisert Philip Manshaus, som i disse dager står for retten etter drapet på søsteren og terrorforsøket i al-Noor-moskeen i Bærum.

Og Færseth leverer varene NRK vil ha: Den første han nevner, er Trump!

Når forfatteren skriver om saken i Utrop nevner han ikke Trump overhodet. Men det passer bra å fremheve ham som en fæling på NRK, og om du skulle synes at Trump er en god president, vil Færseth du skal vite at du ikke er i godt selskap:

Den vegg til vegg-dekningen med anti-Trump-stoff som durer og går 24/7 i norske medier, tjener til syvende og sist til å trekke en linje fra den amerikanske presidenten til terrorister. Publikum skal selv gjøre det avgjørende tankespranget: Hvis du liker Trump, er du innerst inne litt som Anders Behring Breivik.

Det er et helt bevisst valg når NRK lar ideologiske aktivister som Færseth paradere i rollen som ekspertkommentatorer. At tenkende mennesker orker å la seg avspise med denslags giftig propaganda, er ikke lett å forstå.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!