Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix.

Veggene av propaganda mot Trump som misbrukere av norske medier daglig er omgitt av, er så massiv at det ville trenges hundre doktoravhandlinger for å gå den ordentlig etter i sømmene – et initiativ man tar seg i å drømme om at akademia vil ta en vakker dag.

NTB er som vanlig blant de aller verste, og det er ikke måte på hvor mye som skjærer seg for Trump bare på ett døgn. Det er nederlag i primærvalg, tidligere medarbeidere som tar avstand og flere andre negativt vinklede nyheter. Man skal liksom tro at han vakler.

Et spesielt subtilt eksempel er meldingen fra i går kveld om at «Trump truer demonstranter i Washington med maktbruk».

Tonen er liksom satt allerede i overskriften: Demonstratene er gode, og Trump er ond. Og skal vi tro ingressen, er han rå også:

President Donald Trump truet tirsdag med å bruke rå makt mot demonstranter hvis de forsøker å opprette en autonom sone i Washington slik som i Seattle.

Man skulle nesten tro det var legitimt av demonstranter å opprette en autonom sone. Med tanke på de revolusjonære ideene som har overvintret i journalisters hoder, er det klart de synes dette er OK så lenge opprøret kommer fra venstresiden.

NTB støtter seg også på Twitter, som i likhet med resten av Big Tech driver en kampanje mot presidenten – som mediene aldri rapporterer om:

– Det blir aldri en «autonom sone» i Washington DC så lenge jeg er deres president. Hvis de prøver, blir de møtt av alvorlig makt, skriver han.

Twitter merket den siste tweeten og sa den brøt med Twitters regler mot støtende oppførsel. Den blir ikke slettet, men det er ikke anledning til å retvitre den eller kommentere den.

Det er altså angivelig støtende at en statsleder som legitimt kan utøve makt, varsler at han vil utøve makt mot forbrytere – for det er forbrytelse, en svært alvorlig sådan, å utfordre statens makt over territoriet. Det er bare å forestille seg en slik opptreden med litt andre utøvere for å innse at det ikke ville ha blitt tolerert av hvem som helst.

Den mest subtile tilsnikelsen i NTB-meldingen er denne:

Trump henviste til situasjonen i Seattle der aktivister har opprettet et politifritt område i sentrum av byen, noe som noen konservative er rasende over.

Her gis det inntrykk av at det bare er noen få konservative, altså foraktelige «deplorables» man ikke vil ha noe med å gjøre, som er motstandere av pøbelens herjinger.

Tilsnikelsen ledsages av en historieskrivning som er selektiv inntil det perverse:

Mandag kveld forsøkte noen demonstranter å rive ned statuen av Jackson, som var president fra 1829 til 1837. Han var slaveeier og kjent for sin brutale framferd mot urbefolkningen.

Aktører man ikke liker, skal kun vurderes på bakgrunn av deres negative sider, aldri de positive, mens aktører man liker blir gjenstand for motsatt behandling.

Denne måten å opptre på overfor omgivelsene er en form for psykopati. Psykopater er ute av stand til å se dårlige sider ved seg selv, men gjør det hele tiden overfor andre. Fenomenet gjør seg ikke bare gjeldende i redselsfulle ekteskap, men også i politikken.

Behandlingen av Trump virker da også omtrent like psykopatisk som antisemittismen.

Det er da heller ikke tilfeldig at norske medier er verdensledende i skjev rapportering fra Midtøsten. De har i praksis overtatt islamisters syn på «lille satan og store satan». De er for alle som bekjemper vestlig sivilisasjon, og mot alle som forsvarer den.

 

Kjøp «Klanen» her!