Polens viktigste samtidskomponist – og en betydelig dirigent og pedagog – døde i morges i sitt hjem i Krakow. Krzysztof Penderecki hentet inspirasjon fra alle former for musikk og kultur, og som armensk kristen var han særlig opptatt av religiøse motiver. Disse kommer på mest gripende vis til uttrykk i hans Polske requiem. Dette verket ble skrevet til minne om en rekke forfulgte dissidenter og kritikere av kommunistregimet. Det er svært langt, og vi hører her bare Lacrimosa-satsen, som ble komponert først og som resten av verket senere omkranset. Sopranen er Jadwiga Klosinska. Antoni Wit dirigerer Warszawa nasjonale filharmoniske orkester og kor.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.