Oslo universitetssykehus innfører besøksforbud

Framover får kun pasienter med behov for ledsager ha med seg pårørende på Oslo universitetssykehus.

Administrerende direktør på sykehuset informerte de ansatte om tiltaket i en intern melding torsdag morgen, skriver Dagens Næringsliv.

Besøksforbudet blir innført for å begrense muligheten for koronasmitte.

I tillegg til besøksforbud skal sykehuset nå innføre adgangskontroll ved alle innganger i løpet av dagen. Alle ansatte med symptomer skal testes, og personale som kan bidra innen infeksjonsmedisin og på intensivavdelingen, kan omdisponeres.

Stavanger universitetssjukehus innførte besøksforbud onsdag.

—————————–
Sats stenger alle sine treningssentre

Treningssenterkjeden Sats stenger alle sine sentre i to uker framover på grunn av koronaviruset.

Det skriver selskapet i en børsmelding torsdag. Stengningen trer i kraft fra kl. 12:00 og alle medlemskap blir satt på vent. Sats har mer enn 70 treningssentre i Norge, samt en rekke sentre i Sverige, Danmark og Finland.

«Som en markedsleder i Norden er det viktig for Sats å ta et utvidet ansvar og bidra til den generelle folkehelsen, også i vanskelige situasjoner som denne,» skriver selskapet i børsmeldingen. De opplyser også at de vil tilby treningsprogram på nett under stengningsperioden.

—————————
Deichman stenger bibliotekene i Oslo

Økt smittefare og hevet beredskapsnivå gjør at Deichman stenger alle folkebibliotekene i Oslo snarest mulig. Dette gjelder også åpningen av Deichman Bjørvika.

– Dette er det eneste forsvarlige nå. Vårt fokus er å ta vare på publikum og ansatte, sier biblioteksjef Knut Skansen torsdag morgen.

Deichman har rundt 8.000 besøkende hver dag til sine 21 biblioteker i Oslo, noe som gjør Oslos folkebibliotek til landets mest besøkte kulturinstitusjon.

Informasjon til lånerne vil bli gitt via oppslag i bibliotekene, på deichman.no , i sosiale medier og i egen epost til alle registrerte lånere.

Tiltaket gjelder også programmet i forbindelse med åpningen av Deichman Bjørvika.

Det nye biblioteket skulle ha et omfattende program i åpningshelgen 28. og 29. mars. Dette programmet avlyses.

– Det er ikke forsvarlig å gjennomføre et så stort arrangement nå. Vi er i tett dialog med Oslo kommunes smittevernoverlege og vurderer i neste uke om vi likevel skal åpne dørene denne helgen eller ikke. Hvis vi åpner dørene 28. mars, vil det være med begrensninger for antall samtidige besøkende i biblioteket og uten arrangementer, sier Skansen.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.