Göteborgs Moské er Göteborgs største.

Kvinnen kan ikke forlate hjemmet uten sin manns tillatelse, og det er en synd å nekte ham sex, heter det i en guide for konvertitter Göteborg moské lenker på sine nettsider. Velkommen til Sverige og Vesten anno 2020.

hjemmesiden til Göteborgs største moské, med plass til ca 2.000 besøkende, finner man under fanen «Om islam» og «Før nymuslimer» informasjon som på overflaten virker polert i et tidsriktig design. Men svenske TV4 har sett nærmere på innholdet, og man blir ikke mindre enn sjokkert over å lese hva som står der om spesielt kvinnens stilling i islam.

Om «Hustruns rättigheter» leser man blant annet:

  • Hustrun har obestridliga rättigheter till mat, dryck, kläder, allmän omsorg och ett lämpligt hem, även om hon själv har stora tillgångar.
  • Den äkta mannen rekommenderas att tillbringa natten med sin hustru och är ålagd att göra det åtminstone var fjärde natt. I händelse av polygami måste han fördela nätterna rättvist mellan sina hustrur.
  • När en man äktar en kvinna blir hon hans ”heder” som han envist måste försvara med livet som insats. Profeten sa: ”Den som dödas i försvar av sin hustru är martyr.”

Det er jo rørende at kvinnen har rett til både mat og drikke, samt en rettferdig sex-fordeling med mannens øvrige hustruer.

«Den äkta mannens rättigheter» er litt anderledes:

  • En muslimsk kvinna ska vara lyhörd för sin makes sexuella behov och rekommenderas att göra sig fin för honom. Om hon avvisar hans legitima sexuella närmanden begår hon en synd såvida det inte finns något giltigt skäl, såsom att menstruera, ta igen en obligatorisk fasta som hon är skyldig sedan tidigare, eller vara sjuk.
  • En av den äkta mannens rättigheter är att hon inte får lämna hemmet utan hans tillåtelse, oavsett om det rör sig om ett personligt eller allmänt ärende.
  • En kvinna rekommenderas att med vänlighet ge sin make service genom att laga mat åt honom och ta hand om andra hushållssysslor.

Skjermdump av brosjyren.

TV4 har intervjuet Sarah Delshad som er gründer av Foreningen muslimska feminister (!). «Nok en gang har en konservativ kraft fått sette agenda for dagens muslimer», noe som skjer hele tiden», sier hun.

Ja, kanskje det er en grunn til dét, kan man jo spørre seg.

Göteborgs stormoské ble bygget i 2011 med penger fra Saudi-Arabia, og har vært i medias søkelys for noen år siden da SVT avslørte at flere av moskéens imamer innad ikke forfektet det kvinnesynet de hevdet utad.

Den svenske terrorforskeren Magnus Ranstorp reagerer på at moskens lenker til et materiale med slike forkastelige verdier og menneskesyn.

Moskeens pressetalsmann hevder at disse kvinnefiendtlige holdningene og verdiene i «New Muslim Guide» ikke deles av moskeen, og at den i stedet fremmer religionsfrihet overalt.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.