USAs president Donald Trump brukte mesteparten av talen sin på den første dagen av World Economic Forum (WEF) i Davos til å fremheve hvor bra det har gått økonomisk i USA under hans administrasjon, fremfor alt hva angår arbeidsmarkedet.

Trump kritiserte tidligere administrasjoner for ikke å ha ivaretatt amerikanske interesser, ikke minst hva angår handelspolitikken, som han mener gav Kina anledning til å drive rovdrift på USA innen han selv satte foten ned, blant annet ved hjelp av tollsatser. Også en avtale som NAFTA motvirket i praksis USAs interesser idet den førte til massiv outsourcing fra landet, sa presidenten.

The Donald fremhevet videre USAs energiuavhengighet som følge av langt høyere olje- og gassproduksjon: Mens europeiske land sliter med lammende høye energikostnader, sparer amerikanske familier nå penger takket være lavere priser. Vi trenger ikke lenger importere energi fra fiendtlige stater, sa han, og inviterte europeerne til å støtte seg til USA for sin energisikkerhet. Vi har nesten ubegrensede ressurser, fortsatte han, og nevnte både kjernekraft, gass og ren kull.

Vi er forpliktet til å ta vare på «Guds storslage skaperverk», la Trump til, og gav sin tilslutning til WEFs idé om å plante tusen milliarder trær. Dette er ikke en tid for pessimisme, sa den amerikanske presidenten, men for optimisme. Vi må avvise dommedagsprofetene, fortsatte han med dårlig skjult adresse til aktivister som ser for seg en klima-apokalypse. De er arvinger til tidligere tiders tåpelige spåmenn, sa Trump, som gav flere eksempler på alarmisme som ikke har gått i oppfyllelse.

Alarmistene ønsker å kontrollere alle sider ved våre liv, hevdet USAs president, som forsikret at «vi aldri vil la radikale sosialister ødelegge økonomien, rasere vårt land eller rykke opp friheten vår med roten».

Mot slutten av talen hyllet Trump fortidens erobringer og storlagne bygninger, som ble realisert uten dagens teknologi, og fremhevet spesielt Europas katedraler. De viser hva vanlige mennesker kan oppnå når de forenes av en nobel hensikt, konkluderte han.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!