Nytt

Dominic Raab. Foto: Simon Dawson/Reuters/Scanpix

Storbritannias nye utenriksminister Dominic Raab sier at USAs eliminering av general Qassem Soleimani var selvforsvar og ikke en krigshandling.

Asked during an interview with the BBC if the killing was legal, Raab said: “There is a right of self defense.”

“It was General Soleimani’s job description to engage proxies and militias … to attack Western countries that were legitimately there and in those circumstances the right of self defense clearly applies,” he said, adding that he did not agree that the killing was an act of war.

USA sørget for å ha det juridiske på det tørre. Revolusjonsgarden ble stemplet som en terrororganisasjon i fjor. Det gir USA vide fullmakter. Suleimani har vært direkte ansvarlig for 600 amerikanske tjenestemenns død.

Bibi Netanyahu har også uttrykt seg svært rosende om USAs aksjon. USA har dermed støtte fra to allierte: Storbritannia og Israel.