Det nye klesreglementet hos treningskjeden SATS er for dumt, sier popartisten Alexandra Joner ifølge Nettavisen. Siden sist sommer forlanger SATS at kundenes treningsklær ikke viser for mye hud, da dette angivelig skaper kroppspress. Det er derfor ikke lenger lov å bruke magetopp.

«Det som provoserer meg mest i hele verden er når kvinner blir bedt om å kle på seg», skriver Joner på Instagram. Tidligere har også bloggeren og reality-deltageren Sofie Karlstad gått ut mot de samme reglene.

Joner og Karlstad kan kanskje søke om estetisk asyl i Italia. Den europeiske treningskjeden McFit, som har treningssentre i flere europeiske land, har ingen slike regler, og viser sågar trenende kvinner med magetopp i sine profileringsvideoer på YouTube.

Det er ikke noe godt tegn for den vestlige sivilisasjonen når kvinneynde blir sett på som et problem. Sansen for det vakre har vært med oss helt siden antikken, hvor man sågar hadde skjønnhetsgudinner. Skal tro om gamle statuer av Afrodite også skaper kroppspress? Er de krenkende?

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂