Vil du bli inkluderingsingeniør, trolljeger eller patriarkatknuser? Da kan dette være stedet å studere. 

Det er skrevet mye om utviklingen i Sverige, og det meste er til å gråte over. Men av og til må man nesten flire litt også. Som for eksempel når man ser hva som foregår ved noen av landets universiteter. Det er rett og slett stor komikk.

Alle deler av det svenske samfunnet er de senere årene presset inn i mest mulig politisk korrekte rammer. Dette gjelder ikke minst utdanningssystemet.

Et godt eksempel er Karlstads universitet, ikke så langt fra grensen til Norge. Her har man virkelig tatt «det nya Sverige» på alvor. De har konstruert en type konsept for utdanning som på alle måter skal være skreddersydd for det nye idealsamfunnet politikerne og pressen i årevis har vært opptatt av å skape.

Man må nesten lese universitetets nettside flere ganger for å tro at dette er seriøst ment. For det kan mest av alt minne om noe hentet fra en skolerevy der man lager elleville parodier på politisk korrekt tullball.

La oss nå se nærmere hva det handler om, ved å sjekke hjemmesiden til universitetet.

Først får studentene vite litt om hva som åpenbart er dette universitetets «filosofi»:

«Drömmen om en bättre värld, om möjligheten att skapa förändring, om att bli den röst som fäller avgörandet, eller om att ha det stora intresset som jobb.»

Drømmen om en bedre verden, altså. Den skal realiseres ved å gå på Karlstads universitet.

Studiene er inndelt i en del hovedretninger, avhengig av hva man kunne tenke seg å jobbe med siden. De fleste av disse retningene har en tydelig målsetning – «drömmen om en bättre värld».

Under disse hovedretningene er det ulike, mer spesifikke fagtilbud, som IT, realfag, juss, helsefag, ingeniørfag osv. Men enten man til syvende og sist blir ingeniør, jurist eller samfunnsviter – er kursen satt:

Her skal man ut og videreutvikle det nye, mangfoldige Sverige i politisk korrekt retning, og «verktøyene» har man fått i sine studier ved Karlstads universitet.

Dette er noen av hovedretningene ved universitetet, delt inn etter fremtidige jobbambisjoner:

*INKLUDERINGSINGENIÖR

Större än konsult, bredare än personalvetare och med ett tydligt uppdrag. Bygg nya system och verktyg, utveckla kommunikation eller skapa situationer som får fler att känna sig delaktiga och tilltalade, upptäck och ta tillvara nya perspektiv och potential, hjälp till att bryta normer och bidra till andras framgång.

 

Ikke bare ingeniør, men inkluderingsingeniør! Da forstår man hva slags samfunn man skal bli en del av.

*TROLLJÄGARE

Krossa filterbubblorna, avslöja de anonyma hatarna och rikta ljuset mot viktiga frågor som annars riskerar att begravas i kommentarsfält eller döljas i mörka hörn. Granska, bygg nytt och låt fakta ta plats.

Her kan man lære å jakte på «nettroll» og sensurere andres meninger på ulike vis. I praksis betyr det å tilegne seg kunsten å blokkere meninger til høyre for sentrum. På dette området blir det stadig flere jobber i diverse autoritære virksomheter og medier som jobber for å undergrave ytringsfriheten.

Muligens inngår det her å bedrive personovervåkning og lage drittpakker om politiske motstandere. I så fall kan slik utdanning også gi karrieremuligheter i Norge, for eksempel i bedrifter som Faktisk.no, Filter Media og andre som har spesialisert seg på slikt.

*PATRIARKATKROSSARE

För att kunna åstadkomma förändring måste vi först vara överens om vad som behöver göras. Du får insikterna och kunskapen som låter människor utvecklas utanför begränsande ramar och bortom diskriminerande fördomar. Med rätt verktyg kan du bidra till en mer rättvis värld och hjälpa andra att växa.

 

Ved å «knuse patriarkatene» skal man legge grunnlag for et samfunn bygget på alle gode og sunne verdier, som kvinners makt over menn, flerkulturelt mangfold, identitetspolitikk osv.

*DEMOKRATIFÖRSVARARE

Yttrandefrihet, mänskliga rättigheter, konstnärlig frihet är demokrati i praktiken. Ta den inte för givet. Uppskatta den, upprätthåll den och kämpa för dem som inte kan. För din egen skull och för kommande generationer.

Studerer man ved Karlstads universitet, kan man trolig lære om hvordan man skal «forsvare demokratiet» mot alle former for uønskede synspunkter. På den måten blir man klar til jobb i store svenske medier osv.

Dessverre ser det ikke ut til å stå så veldig bra til med nettopp «demokratiet» ved dette universitetet. Allerede i 2012 ble den innvandringskritiske Lars Vilks kjeppjaget fra et foredrag han skulle holde der. I bresjen for denne «demokratiaksjonen» sto blant annet studenter som brølte «Allahu Akbar». Se klipp fra det hele her

Mulighetene er mange med riktig utdanning. Er det noe Sverige vil trenge i årene som kommer, er det vel nettopp flere inkluderingsingeniører, trolljegere, patriarkatknusere og demokratiforsvarere.

For de av Documents lesere som kunne tenke seg en slik utdanning som beskrevet her, er det viktig å huske at søknadsfristen for studier ved Karlstads universitet er 15. april.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.