Foto: Jean Daniel Chopin / EPA / Scanpix.

En 84 år gammel franskmann ved navn Claude Sinké ble mandag arrestert etter at han skjøt og alvorlig skadet to menn utenfor en moské i Bayonne sørvest i Frankrike, etter at han først hadde prøvd å sette fyr på moskeen.

Sinké tente også på en bil, og etterlot både gassflasker og en bensinkanne på åstedet. 84-åringen skjøt de to mennene, på 74 og 78 år med en Smith & Wesson-pistol, skriver Le Figaro. Ugjerningsmannen ble arrestert hjemme, etter at øyenvitner hadde notert seg bilnummeret hans og meddelt det til politiet. Han gjorde ingen motstand mot arrestasjonen, og erkjente straks sakens fakta.

Sinké var ikke kjent hverken for politi eller etterretning, men ser ut til å ha vært en mann på vei ned. Han hadde tidligere vært kandidat ved lokalvalg for Front National, men var siden blitt fjernet fra partiet, opplyser lokalpolitiker for partiet som nå heter Rassemblement National (RN), Jacques Leclercq, til L’Express. Partiets nestleder Jordan Bardella har presisert at utelukkelsen skjedde på grunn av hans oppfatninger. RN-leder Marine Le Pen har ellers fordømt angrepet i Bayonne.

En annen RN-politiker, Mike Bresson, tegner et misantropisk portrett av Sinké, og sier han hverken likte folk fra sentrum eller venstresiden, og få på høyresiden. Han virket psykologisk forstyrret, var kjent for sine verbale overdrivelser, likte å vise frem sine våpen, og hadde liten kontakt med sønnen sin.

Assosiasjonene går lett til en av Jean Raspails romanskikkelser, da Sinké også var kunstinteressert og hadde militær bakgrunn. Han hadde dessuten sendt brev, også svært sinte sådanne, til en rekke politikere. Ingen hadde imidlertid tenkt på Sinké som farlig, men en nabo av ham sier at han «ikke er overrasket» over det han gjorde mandag.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂