Nytt

October 15, 2019, Paris, Ile-de-France. Foto: Julien Mattia/Zuma press/Scanpix

Fransk politi støtte sammen med 5000 brannmenn tirsdag som protesterte mot dårligere arbeidsforhold. Tusenvis av brannmenn fra hele Frankrike deltok i marsjen for bedre lønn, bedre pensjonsrettigheter, og større respekt for yrket deres. For bare to uker siden protesterte fransk politi mot nøyaktig det samme.

Brannmenn forsøkte klatre over barrierene rundt en parlamentsbygning mens politiet kastet tåregassgranater mot dem, melder en journalist fra Reuters.

Senere forflyttet demonstrasjonen seg mot østre Paris hvor brannmennene skapte uro, til tross for mer tåregass og konfrontasjon med opprørspoliti.

«Det er mye sinne, og problemet er at ingen vil lytte til oss. Der er årsaken til at folk blir mer og mer rasende og tyr til voldsbruk, sa Eric Brezault, en 46 år gammel brannmann fra Aubagne sør i Syd-Frankrike.

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!