Nytt

Kvelden før Frankrike møter Kroatia i finalen i VM fremla innenriksminister Édouard Philippe sin slagplan, kalt Pact, for å ivareta sikkerheten.

110 000 politimenn, gendarmer og CRS-betjenter og 44 000 brannmenn vil stå klare søndag kveld. Ved den største «fan-zone» i sentrum av Paris, Champ-de-Mars kan det komme inntil 90 000 håpefulle. Politimester i Paris, Marcel Delpuech har dertil tilkalt 12 000 politibetjenter og ytterligere 3000 vektere til å stille på jobb i morgen, for sikringen av indre Paris alene. Ved steder som Champ-de-Mars vil det være  individuell kontroll.

Siden januar 2017 har franske sikkerhetsmyndigheter avverget utrolige 25 terrorangrep. At nye handlingsparate nettverk vokser frem, gjør at de som er ansvarlige for borgernes sikkerhet holdes i permanent høyspenn.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre. 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!