25. august i år fant familien Almerud katten sin Trixie død i en grøft like ved der de bor på Skjetten, rett utenfor Oslo. Trixie hadde blitt hugget hodet av.

Hendelsen skjedde like ved Tårnbyveien i Skjetten. Torill og Rune Almerud slapp ut katten Trixie halv fem om morgenen 25. august.

Da Trixie ikke kom hjem etter noen timer, begynte de å lete der de visste hun pleide å være. Rune fant henne liggende i skogen bare noen meter fra huset.

– Jeg så med det samme at hun var død. Da jeg kom litt nærmere, så jeg at hun manglet hodet. Det var helt grusomt, sier han til Åsted Norge.

Torill Aasheim Almerud fortalte til TV2:

– Han kom tilbake, likblek i ansiktet og sa at dette ikke var noe jeg burde se. Jeg forstod med en gang at hun var død, og jeg hylte av sinne.

Daglig leder i Katter i Nød, Grethe Bøhnsdalen, tok Trixie til dyrlegen for obduksjon. Hun er bekymret på grunn av flere savnede katter i området.

– Nesten hver uke har en katt blitt meldt savnet. Jeg frykter det samme kan skje med dem, sier hun til Dagbladet.

 

Foto: Grethe Bøhnsdalen

Veterinær Monica Hansen kunne opplyse om at katten var blitt slaktet på profesjonelt vis: – Jeg ble sjokkert da jeg skjønte at dette må ha blitt gjort av et menneske, sa hun til Dagbladet. – Dette har ikke vært en katt som kjempet for livet. Sårkantene tyder på at dette er utført av noen som har gjort det før, og vet hva de driver med, sa hun.

– Snittet som er gjort rundt halsen på katten er gjort på en profesjonell måte. Veterinæren sier at det tyder på at personen har gjort det før, eller vet hvordan det gjøres anatomisk, sier Elisabeth Kaspersen, politiadvokat i dyrekrimgruppa i Øst politidistrikt.

Hvem er ute grytidlig om morgenen for å kutte hodet av en katt? Det ble funnet et fotavtrykk ved den døde katten.

Mange katter er forsvunnet fra området den siste tiden og flere er funnet mishandlet, en med en pinne sittende fast i baken og en annen ble skutt med luftgevær:

Politiet tror at det er samme person eller personer som står bak mishandlinger og kattedrap. Det er utløst dusør til den som har opplysninger som fører til oppklaring av kattedrapet. De har fremdeles ikke funnet kattens hode.

TV2

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!