Nytt

Politi og mottaksapparat er tilstede på havnen på Lampedusa etter ankomst av en båt med migranter den 18. september 2019. Foto: Stringer / EPA / Scanpix.

102 båtmigranter fra Elfenbens­kysten, Kamerun, Guinea og Tunisia – 48 menn, 48 kvinner og seks barn – gikk i 12-tiden onsdag i land på havnen på Lampedusa, etter å ha tatt seg helt frem til den italienske øya for egen maskin.

Ifølge en tweet fra organisasjonen Mediterranean Hope som er sitert av Il Fatto Quotidiano, hadde migrantene lagt ut fra Libya og brukt tre dager på overfarten.

De ulovlige iland­stigningene på den lille øya ikke langt fra det afrikanske kontinentet har økt kraftig den senere tiden, hva enten det dreier seg om større båter som klarer overfarten på egenhånd eller mindre båter som sann­synligvis har fått hjelp av såkalte moderskip.

En gummibåt med 50 migranter og en mindre båt med 13 migranter har også nylig kommet til Lampedusa, melder La Repubblica.

Disse siste ankomstene kommer i tillegg til flere hundre andre de siste ukene, og mottaks­systemet på Lampedusa er nå sprengt.

Politiet på stedet er også under­bemannet og over­arbeidet, ikke minst fordi det også må bruke mannskap til å ledsage migranter videre til Sicilia for å lette trykket på Lampedusa.

Fra Sicilia er veien naturligvis mye enklere til det italienske fastlandet og videre inn i Europa.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.