Nytt

Steigen kommunes administrasjonsbygg i Leinesfjord. Foto: TorbjørnS / Wikimedia Commons.

Nærmere 30 flyktninger i Steigen har i et brev til kommunen meddelt at de ønsker seg moské, og i den forbindelse bedt om kommunens hjelp, kunne Avisa Nordland opplyse den 23. august.

Overfor avisen imøtekom ordføreren straks anmodningen med stor velvilje:

Ordfører Asle Schrøder opplyser til Avisa Nordland at henvendelsen er mottatt og oversendt avdelingen for plan, utvikling og drift for vurdering.

– Dersom vi har muligheter til å imøtekomme søknaden, synes jeg at vi skal gjøre det, sier Schrøder.

Det handler ikke om å bygge en moské, sa ordføreren:

– Derimot vil vi undersøke om det finnes ledige lokaler som kan brukes til formålet. Det er religionsfrihet i Norge, så dersom det er muligheter til å imøtekomme søknaden, synes jeg vi skal gjøre det, sier Schrøder.

Schrøder luftet i den forbindelse tanken om å drøfte forespørselen i kommunens formannskap, idet han understreket at han ikke ville «presse gjennom en avgjørelse».

Som sagt så gjort. Den 30. august skriver Avisa Nordland at kommunen stiller seg positiv til henvendelsen. Før avgjørelsen hadde det vært møter mellom kommunen, Nav og flyktningene selv, skriver avisen.

Nav-leder Berit Woie-Berg opplyste i formannskapet at flyktningene ønsker å ha noen interne møter for å organisere seg før det er aktuelt å inngå avtale om leie av lokaler.

– De må organisere seg for å kunne betale husleie for lokaler de skal leie, sa Woie-Berg.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Les også