Alle barnehager og barneskoler i Oslo stenges fra og med mandag 16. mars, opplyser Oslo kommune i en pressemelding.

Ungdomsskoler og videregående skoler stenges fra og med fredag 13. mars.

– De tiltakene vi iverksetter nå er svært inngripende og får store konsekvenser for byens befolkning. Vi gjør dette nå fordi vi frykter at konsekvensene av å ikke gjøre det vil være større. Det viktigste nå er å hindre spredning av smitte og trygge våre innbyggere, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Dersom mulig ønsker kommunen at foreldre med barn i barnehage og barneskole holder barn hjemme fra og med fredag.

Bergen kommune stenger alle skoler fra fredag, melder Bergensavisen.

Nordland fylkeskommune og Ålesund kommune stenger alle sine skoler fram til etter påskeferien på grunn av fare for koronasmitte.

Beslutningen gjelder fra fredag 13. mars, skriver Avisa Nordland. Dermed stenger alle offentlige videregående skoler i fylket.

– Vi har heldigvis få bekreftede smittede i Nordland, men samtidig sitter vi med ansvaret for noen av de største ansamlingene av unge i fylket, i de videregående skolene. Vi kan ikke forvente at de tar de samme forholdsreglene som voksne ville gjort, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll til avisa.

Også Ålesund kommune stenger sine skoler fra fredag av, skriver Sunnmørsposten.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.