Suzan Der Kirkour (60) ble funnet voldtatt og torturtert til døde i Idlib-provinsen i Syria, et område som kontrolleres av Al Nusra-fronten.

I følge den franske menneskerettsorganisasjonen SOS Chrétiens d’Orientble ble den 60 år gamle Suzan Der Kirkour funnet død ved Jisr Al-Shughour i Idlib, Syria tirsdag 9. juli. I følge rapporten skal hun ha blitt voldtatt gjentatte ganger, torturert i ni timer, for så ha blitt steinet til døde av syriske jihadister som kontrollerer dette området.

Suzan Der Kirkour var kristen og jobbet med å passe frukt- og oliventrær på familien eiendom, samt som arabisk-lærerinne for barna i landsbyen. Hun kom fra en rik familie, men jobbet frivillig som en del av hennes misjon. Da hun ikke var å finne tirsdag morgen ble den lokale presten bekymret, og fant snart den døde og mishandlede kroppen hennes etterlatt på bakken utenfor landsbyen.

Kroppen var svært ille tilredt, og dekket av skader. Obduksjonen viser at 60-åringen ble utsatt for langvarig tortur og voldtekter, for deretter å bli steinet til døde. På hjemmesiden skriver SOS Chrétiens d’Orient i en uttalelse at:

«Obduksjonen viser at Suzan ble utsatt for gjentatte voldtekter fra ettermiddagen på mandag 8. juli til tirsdag morgen, bare timer før hun ble funnet. Som en martyr forenes hun i himmelen med tusentalls kristne, som døde i barbariets arenaer»

Det er jihadister fra al-Nusra Fronten som kontrollerer området og sto bak det bestialske drapet. Jabhat al-Nusra består av rettroende sunnier og var tidligere tilknyttet Al Qaida. De ble en en sentral aktør i borgerkrigen i Syria i kamp mot Assads alawitter, men var ikke alliert med IS.

Den kristne minoriteten i Syria utgjorde ca 1,5 millioner mennesker i Syria før krigen. For å få beskyttelse fra IS herjinger, har de delvis valgt å støtte Assad, noe som har denne minoriteten i klemme mellom islamister og vestlige land i kamp mot Assad-regimet. Idlib har lenge vært i fokus for mediaoppmerksomhet, men denne saken har så langt ikke blitt slått opp i vestlige media. Tenn et lys for Suzan Der Kirkour.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.