Torsdag morgen har følgende funnet sted:

– En massakre og gisselsituasjon pågår på et universitet i Garissa, nordøst i Kenya. 15 er foreløpig bekreftet omkommet, et tall som er forventet å stige, og 65 er hittil innlagt på sykehus. Al-Shabaab har påtatt seg ansvaret (CNN International).

– I Afghanistan har 17 personer blitt drept og 40 skadet i en selvmordsaksjon i den østlige Khost-provinsen (Reuters).

– Syriske opprørere tilknyttet Nusra-fronten, som har tilsluttet seg al-Qaida, har overtatt en grensesone mot Jordan, og det foregår i morgentimene harde kamper i området (The Associated Press).

– Minst 15 egyptere er drept og 19 skadet, de fleste av dem soldater, på Sinai-halvøya etter å ha blitt angrepet av militante islamister (The Associated Press).

– Al-Qaida har angrepet et fengsel sørøst i Jemen, og frigitt 300 fanger, noen av dem fremtredende jihadister, mens sjiamuslimske Houthi-opprørere bombes av Saudi-Arabia etter å ha inntatt byen Aden (Telegraph).

Dette er virkeligheten som rykker stadig nærmere vår egen dørstokk. Ni personer med britisk statsborgerskap, fire av dem barn, ble i natt arrestert i Tyrkia i et forsøk på å krysse grensen til Syria, hvor de ønsket å slutte seg til IS (Daily Mail).

Mon tro hva resten av dagen har i vente.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂