Obama-administrasjonen har fått tre politiske skandaler i fanget på én gang: Benghazi, IRS og avlytting av APs telefoner. Benghazi har modnet, men de to andre har bare såvidt begynt å rulle. De kan komme til å rulle over presidenten.

Benghazi handler om at Obama manipulerte nyhetene – i dette tilfelle et alvorlig angrep på en amerikansk utenriksstasjon hvor ambassadøren og tre andre ble drept – for å beholde politisk handlingsrom (Obama hadde på vårparten erklært al-Qaida for beseiret). Liberale medier har vært uhyre trege med å se de politiske implikasjonene. De ønsker også at krigen mot terror skal være over.

Men IRS – skatteetatens ublide behandling av høyresiden er noe annet. At en offentlig etat som forutsettes å være strengt nøytral kan bli brukt politisk, vekker reaksjoner hos amerikanere, nærmest uavhengig av politisk ståsted. Det er et brudd på amerikansk fairness.

Mange spørsmål reiser seg: hvem visste om at Tea Party ble plukket ut? Forsøkte noen å stanse praksisen? Hvordan oppsto praksisen? Hvem fikk ideen?

Tredje og siste skandale er avlyttingen av Associated Press’ reportere:

 

The last, and potentially most serious, is the recent revelations that Attorney General Eric Holder ordered extensive investigation into Associated Press (AP) reporters in April and May 2012.

Of these, the third is likely to cause the greatest grief for the president and strong calls for the resignation of Holder, who at latest report has already recused himself from a government investigation of massive snooping by the Department of Justice (DOJ) into key AP reporters in New York, Washington, and Hartford, Connecticut.

..

http://www.foreignpolicy.com/articles/2013/05/14/obama_holder_ap_scandal_benghazi_secrets?page=0,1&wp_login_redirect=0

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.