Republikanerne slipper ikke IRS og Benghazi, to skandaler de mener Obama-administrasjonen har sluppet unna.

IRS gjelder skattevesenets forskjellsbehandling av Tea party-foreninger som ikke fikk de skattefritak de skulle hatt. Det er sterk mistanke om politiske motiver. Hvor høyt går ansvaret?

Benghazi gjelder angrepet på det amerikanske konsulatet som kostet ambassadøren livet. Administrasjonen skylder på spontane protester mot videoen Innocence of muslims. Republikanerne og flere medier mener dette var en bevisst løgn.

Nå skal en komite nedsatt av Kongressen forsøke å finne svaret.

 

The House will vote late on Wednesday to hold in contempt Lois Lerner, a former Internal Revenue Service official who is at the center of multiple investigations into possible acts of political retribution.

Then, on Thursday, the House is expected to formally approve a resolution to establish a select committee to investigate the 2012 attack on American facilities in Benghazi, Libya.

Through multiple congressional investigations in both chambers, Republicans have sought to link President Obama and his former secretary of state, Hillary Rodham Clinton, to a politically motivated effort to obscure what really happened in Benghazi when the American ambassador to Libya and three others were killed.

At the same time, parallel investigations on Capitol Hill have tried to show that the president and his aides used the I.R.S. to persecute Tea Party groups in the hopes of muting their political effectiveness during the 2012 elections.

http://www.nytimes.com/2014/05/08/us/gop-to-open-assault-on-white-house-over-irs-and-benghazi.html?hp

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂