Nytt

En ny bok hevder at angrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi 11. september i fjor var en reaksjon på hemmelige operasjoner som amerikanske special forces har drevet med i Nord-Afrika.

Dette er operasjoner som Barack Obamas sikkerhetsrådgiver John Brennan har styrt, helt uavhengig av CIA og de etablerte kanaler i det militære. Det er videre en sammenheng mellom disse operasjonene og det at David Petreaus ble presset ut pga en sexaffære.

Da historien om Petreaus’ utroskap sprakk, var det et eller annet som ikke stemte. Han er ikke den første som bryter ekteskapet, men de har ikke mistet jobben av den grunn.

En ny bok har forklaringen:

The book, Benghzai: The Definitive Report, was written by Brandon Webb, a retired Navy SEAL, and Jack Murphy, a retired Green Beret. The two are editors of SOFREP.com, a site devoted to news and stories written by current and former special-operations commandos.

The September 11 Benghazi terrorist attack that killed four Americans, including Ambassador Chris Stevens, was retaliation by Islamist militants who had been targeted by covert U.S. military operations. The book claims that neither Stevens nor even Petraeus knew about the raids by American special operations troops, which had ‘kicked a hornet’s nest’ among the heavily-armed fighters after the overthrow of Libyan dictator Muammar Gaddafi. John Brennan, President Barack Obama’s Deputy National Security Adviser, had been authorizing ‘unilateral operations in North Africa outside of the traditional command structure,’ according to the e-book. Brennan is Obama’s pick to replace Petraeus as head of the CIA.

Hvis dette er korrekt kan det forklare hvorfor Obama-administrasjonen har oppført seg så merkelig og virket så tilbakeholden med hensyn til Benghazi. Som om den har noe å skjule. Kritikere har ikke kjøpt at FN-ambassadør Susan Rice var i god tro du hun fem dager etter angrepet sa at det skyldtes en protest mot Innnocense of muslimsk-videoen som kom ut av kontroll.

Skandaliseringen av Petraeus hang indirekte sammen med Benghazi: Petraeus var frustrert over at han ble holdt utenfor operasjonene til Brennan. Han visste ikke hva som foregikk. Samtidig var det flere av ledersjiktet i CIA som mislikte ham sterkt og ville ha ham vekk. De brukte utroskapen som påskudd.

Senior CIA officers targeted Petraeus [for exposure] because they didn’t like the way he was running the agency — focusing more on paramilitary operations than intelligence analysis. They used their political clout and their connections to force an FBI investigation of his affair with Paul Broadwell and make it public . . . “It was high-level career officers on the CIA who got the ball rolling on the investigation. It was basically a palace coupe to get Petraeus out of there,’ Jack Murphy, one of the authors, told MailOnline. . . . “It was well known to Petraeus’s Personal Security Detachment (bodyguards) that he and Broadwell were having an affair. He wasn’t the only high-ranking Agency head or general engaged in extramarital relations, but when the 7th floor wanted Petraeus out, they cashed in their chips,” Webb and Murphy write. . . . “It’s almost like they wanted him not just to resign but that they wanted him kicked out of the political game for at least a number of years,” Murphy told MailOnline. . . . The authors say that Kelley’s report may have started in the FBI investigation — but CIA officers pressured the Justice Department to keep the inquiry open. . . . Petraeus was furious, they say, because he was kept in the dark about the raids being conducted without his knowledge by the Pentagon’s Joint Special Operations Command (JSOC) across Libya and North Africa. Webb and Murphy claim that the September 11, 2012, attack on the U.S. consulate and a CIA outpost in Benghazi proved to Petraeus that he was an outsider in the Obama administration and that he would remain marginalized as long as he was at the CIA.

Disse utdragene er fra forhåndsomtalen i Daily Mail.

 

http://www.nationalreview.com/corner/340266/was-petraeus-taken-out-cia-palace-coup-john-fund