Kommentar

Det er lagt ut en halv time lang tape på en islamittisk webside av en mann som hevder å være Musab al-Zarqawi, mannen som er snart her, snart der, knyttet til Al-Qaida og Ansar al-Islam, og som har fått skylden for mange av angrepene i Irak.

Zarqawi sier han sto bak bomben mot et hotell i Bagdad for ikke lenge siden, der sju mennesker ble drept. Han påtar seg også skylden for drapet på lederen av Det øverste rådet for den islamske revolusjonen i Irak, SCIRI, Ayatollah Mohammad Baqr al-Hakim. Han ble drept i et attentat 29. august ifjor.

Al-Hakim’s brother, Abdel Aziz al-Hakim, has said al-Qaida was behind that assassination to try to ignite sectarian conflict.

Dette rimer med hva både denne Zarqawi sier og han som angivelig sto bak en lengre utgreiing som amerikanerne fikk tak i tidligere i år på en CD-plate. Der het det at tiden var i ferd med å renne ut: eneste måten å stanse en fredelig utvikling på var å utløse borgerkrig mellom sunnier og shiaer.

Dette er ikke bare et kynisk spill. Zarqawi sier på båndet at han ikke ser på shiaene som ekte muslimer.

On the tape, the speaker said Shiite Iraqis were not true Muslims and were «the ears and the eyes of the Americans» in Iraq. He called upon Sunni Muslims in Iraq to «burn the earth under the occupiers’ feet.»

Alleged al-Qaida Tape Claims Iraq Attacks

By MAGGIE MICHAEL
The Associated Press
Tuesday, April 6, 2004

Les også

-
-
-
-
-
-