Store deler av Nederland var mandag uten teleforbindelse i tre timer. Det skal ikke kunne skje. Tester noen ut digital krigføring?

Nødnumre til redningstjenester og politi sluttet å virke da store deler av Nederland sto uten telefonforbindelse i over tre timer mandag.

Teleselskapet KPN meldte klokken 19.40 at forbindelsen var gjenopprettet, om lag tre og en halv time etter at telenettet brøt sammen.

Nødetatene sendte ut push-meldinger til mobilbrukere for å varsle om situasjonen. Politi ble sendt ut i gatene med walkietalkier for å hjelpe folk som trengte øyeblikkelig hjelp.

– Vi oppfordrer alle de som må rapportere om en akuttsituasjon, om å gå ut i gatene. Politiet har med walkietalkier og gjør det de kan for å hjelpe folk, sa talspersonen Suzanne van de Graaf i politiet til kringkasteren NOS.

Politiet oppga på sosiale medier et alternativt nødnummer rundt en time etter at både mobil- og fasttelefon-forbindelsen ble rammet i 16-tiden.

Folk ble også bedt om å bruke sosiale medier eller å oppsøke offentlige bygninger og kontorer for nødvendig hjelp.

Årsaken til at telenettet brøt sammen var mandag kveld ennå ikke kjent. Justisminister Ferd Grapperhaus skriver på Twitter at han er i kontakt med KPN. Teleselskapet opplyser selv at det jobber med å finne ut hva som er skjedd. (NTB)

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.