Amerikanske myndigheter har siktet 34 medlemmer av det nasjonale kinesiske politiet for å ha forsøkt å undertrykke personer i USA.

Det går fram av en uttalelse fra amerikanske myndigheter, som mener å ha avdekket det de kaller forsøk på «transnasjonal undertrykkelse».

Ifølge USAs føderale politi FBI foreligger det bevis for at Kinas regjering har drevet utvidet spionasje- og sikkerhetsaktiviteter på amerikansk jord.

Kinesiske regjeringsansatte er også siktet for å ha pålagt en ansatt i et amerikansk teleselskap å fjerne dissidenter. USAs justisdepartement mener de skal ha avlyttet samtaler på nettmøtetjenesten Zoom, for deretter å trakassere dissidenter.

I tillegg er 34 medlemmer av en spesialisert enhet i Kina siktet. Enheten anklages for å ha opprettet falske profiler i sosiale medier, deriblant Twitter, for å trakassere kinesiske dissidenter i USA og fremme kinesisk propaganda. USA hevder denne enheten er styrt av det kinesiske nasjonale politiet eller Kinas departement for offentlig sikkerhet, ifølge ABC News.

Pågripelsene i Brooklyn i New York tidligere mandag har også forbindelse til saken, ifølge kanalen. Der ble to personer pågrepet, mistenkt for å ha operert på vegne av kinesiske myndigheter i Chinatown i byen. De to skal ha drevet en uoffisiell kinesisk «politistasjon».

Säpo: Det foregår omfattende kinesisk spionasje i Sverige

Kanadisk politi etterforsker kinesiske «politistasjoner» i Quebec

Nederland stenger ulovlige kinesiske politi­stasjoner

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.