Storbritannias sikkerhetsminister Tom Tugendhat sier at Kina har stengt det som er blitt omtalt som «uoffisielle politistasjoner» i flere britiske byer.

Han sier også at det ikke er påvist ulovlig aktivitet i regi av den kinesiske staten på disse stedene.

Det er menneskerettighetsgruppen Safeguard Defenders som tidligere har hevdet at Kina drev politistasjoner på ulike steder i Storbritannia, noe som fikk britiske myndigheter til å uttrykke stor bekymring.

Den kinesiske regjeringen har tidligere sagt at det finnes sentre utenfor Kina som drives av lokale frivillige, ikke kinesiske politibetjenter, og at de er ment å hjelpe kinesere med å fornye dokumenter og tilby andre tjenester.

Ifølge Tugendhat har imidlertid britiske myndigheter gitt den kinesiske ambassaden i London beskjed om at virksomheten er uakseptabel og må avvikles i enhver form.

Britiske myndigheter har tidligere også uttalt at det finnes 100 slike stasjoner rundt omkring i verden.

I april ble to innbyggere i New York pågrepet av amerikanske agenter for å ha drevet det som angivelig var en hemmelig politistasjon i Chinatown på Manhattan. Kina har svart med å anklage amerikanske myndigheter for svertekampanjer.

Aktivist ber om at ulovlig kinesisk politistasjon i Belfast blir stengt

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.