En alvorlig Trump møtte pressen sammen med Canadas statsminister torsdag. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix 

Ordren om å angripe rakettbatterier og radaranlegg i Iran var gitt, men ble trukket i siste øyeblikk, kan New York Times fortelle. Skip var i posisjon og fly på vingene.

Det var hektisk aktivitet i Det hvite hus torsdag etter at Iran hadde skutt ned en verdifull, ubemannet drone over Persiabukta. Kongressledere var innkalt til konsultasjoner.

New York Times vet ikke om ordren bare ble suspendert eller innstilt. Det kan derfor fortsatt komme et angrep.

t was not clear whether Mr. Trump simply changed his mind on the strikes or whether the administration altered course because of logistics or strategy. It was also not clear whether the attacks might still go forward.

Angrepet skulle ha funnet sted rett før soloppgang fredag for å redusere risikoen for tap av menneskeliv. Men New York Times skriver at ordren ble trukket tilbake » a short time later» – kort etter – uten å angi hvor kort. Avisen angir selv at det kan ha vært logistiske grunner, at man ikke hadde riktig eller tilstrekkelig utstyr og mannskap på plass. I så fall er det ikke snakk om noen standdown i betydningen kalde føtter, men en utsettelse.

Trump kan nylig ordre til å overføre ytterligere 1.000 mann til området for å sikre styrken som er der. De skal ha rent defensive oppgaver. Det kan være de militære mente at det ville være for risikabelt å angripe uten å ha disse på plass. USA har en hangargruppe i området og bombere på plass.

Det USA aller minst vil ha er at Iran klarer å skyte ned et fly.

Hvis dette er forklaringen er ikke spenningen blitt mindre.

 

 

Trump Approves Strikes on Iran, but Then Abruptly Pulls Back

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.