Project Russia collusion ble til Spygate og nå Obamagate. De som gjorde disse undergravingene av Trump mulig var journalister som stilte seg til rådighet for Den dype staten. En av dem er David E. Sanger i New York Times. Når pressen blir operatør må journalistene komme i søkelyset. De blir storyen. Foto:https://securityconference.org/impressum/commons wikipedia.

David E. Sanger i The New York Times slår stort opp at Trump fredag vil informere Moskva om at USA sier opp Open Skies-avtalen som gir landene rett til å inspisere hverandres territorium fra luften.

-Det vil være den tredje nedrustningsavtalen Trump sier opp, skriver Sanger og etterlater ikke noen tvil om at dette er handlingene til en farlig president.

De to første var Iran-avtalen som Obama inngikk, men som han ikke turde oversende til Senatet for ratifikasjon, men underskrev via eksekutiv ordre, en detalj tilhengerne underslår. Avtalen ville trolig blitt nedstemt. Avtalens ry har ikke vokst når en ser hva presteregimet har stelt i stand både i forhold til eget folk og internasjonalt. Særlig krigføringen i Syria har vist Irans ambisjoner. Det er militære eventyr Iran ikke har økonomi til. Det samme gjelder støtten til Houthi-opprørerne i Jemen.

Den andre avtalen er INF-avtalen for mellomdistanseraketter. Det var russerne som brøt denne, men det underslår Sanger:

Last year he left the Intermediate Nuclear Forces treaty, again saying that he would not participate in a treaty that he said Russia was violating.

Sanger spekulerer i at Trump også kan komme til å si opp den siste store nedrustningsavtalen, Nye START, som setter et tak på atomstridshoder på 1.550 per land. Den utløper en uke etter innsettelsen av ny president i januar 2021.

Sanger er en av journalistene som inngår i stallen av pressefolk som spiller på lag med den Dype staten for å ta ut Trump. De driver ikke med ærlig journalistikk, men spinner storyer som det er vanskelig for Det hvite hus å motbevise eller motsi. Når pressen lyver systematisk, kan de ligge ett til to skritt foran.

Open Skies skal garantere at landene kan fly over hverandres områder for å kontrollere at nedrustningsavtaler overholdes. Men amerikanerne er ikke fornøyd med Russlands oppfylling av betingelsene:

American officials have long complained that Moscow was violating the Open Skies accord by not permitting flights over a city where it was believed Russia was deploying nuclear weapons that could reach Europe, as well as forbidding flights over major Russian military exercises.

And, in classified reports, the Pentagon and American intelligence agencies have contended the Russians are also using flights over the United States to map out critical American infrastructure that could be hit by cyberattacks.

Det er amerikansk etterretning og militære som sier at russerne ikke overholder avtalen.

Likevel får Sanger det til å høres ut som det er Trump som igjen river opp internasjonal lov og orden.

But Mr. Trump’s decision, rumored for some time, is bound to further aggravate European allies, including those in the North Atlantic Treaty Organization, who are also signatories to the treaty.

They will remain in the accord, but have warned that, with Washington’s exit, Russia will almost certainly respond by cutting off their flights, too, which the allies use to monitor troop movements on their borders — especially important to the Baltic nations.

Det ville vært interessant å vite hvor mange flyvninger de andre NATO-allierte gjør uten USA. Når det gjelder å avverge angrep, kan norske radarstasjoner og overvåkingsfly «se» langt inn i Russland.

USA er dessuten frustrert over at Kina ikke er med. Russland og Kina samarbeider militært. Det skaper stor usikkerhet på amerikansk hold. Kanskje russerne gir overflyvningsdata til Kina?

Kina leverer dessuten nærmest gratis droner til lokale myndigheter i USA som bruker dem i corona-bekjempelse. Dataene havner i Kina.

Open Skies kan dermed bety at landet ligger åpent. Det kan ikke en president som vil sikre landet finne seg i. Den teknologiske utviklingen har løpt fra Open Skies. Men ingenting av dette trekkes frem av New York Times.

For avisen er det én ting som gjelder: Ta ut Donald Trump. Hva hans beveggrunner er, interesserer dem ikke.

 

Trump to Withdraw From ‘Open Skies’ Arms Control Treaty
Mr. Trump’s decision, the third major retreat from arms control agreements, will be viewed as evidence that he also plans an exit from the last major arms treaty with Russia: New START.

Kjøp Peder Jensens bok her!