Ingen som ser en slik figur er i tvil om at det er alvor. Foto: Ryparken i København

Jødiske fotballag i Norden har sin egen turnering. Den finner sted i København for 40. gang. Det skapes ikke blest om turneringen, av sikkerhetsgrunner. Men kanskje også fordi bildet av jødiske barn under tung politibevoktning forteller noe om jødenes situasjon i dagens Europa som politikerne ikke ønsker oppmerksomhet rundt?

I disse dage afvikles ungdomsfodboldturneringen ‘Pierre Gildesgame Tournament’ for 40. gang. I år er København vært, og turneringen afvikles på boldbanerne ved Ryparken. Turneringen blev etableret for samle jødiske fodboldklubber i Norden, men flere klubber inviteres hvert år, og i år er der samlet hele 46 hold. De jødiske hold er i år Jødisk Idrætsforening Hakoah, Hakoah & Maccabi Sverige, Maccabi Estland, Maccabi Finlandog Maccabi Norge.

En Facebook-ven kom forbi fredag eftermiddag. Mænd med maskinpistoler bevogter boldbaner, hvor 7-16 årige drenge og piger spiller fodbold i al venskabelighed. Danmark anno 2019. (Document.dk)

Tilsynelatende en normal turnering.

Inntil man ser sikkerhetsoppbudet. Da forstår man at denne turneringen er spesiell.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.